Babérmeggy

Örökzöld babérmeggy hogy a kertje igazán zöld színben pompázzon

Babérmeggy

Babérmeggy

Növényeink 100%-ban Magyarországon neveltek és garanciát vállalunk rá

Áraink:

Rendelés minimum 15 darabtól 

Babérmeggy méretek és árak:

40/60 - 5.000Ft 

60/80 - 6.500Ft 

80/100 - 8000Ft 

100/120 - 8.900Ft 

120/150 - 10.000Ft 

100db vásárlása esetén 10% kedvezmény és ingyenes szállítás

Kedves Ügyfelünk,

Örülünk hogy felkereste a Babérmeggyel kapcsolatos oldalunkat, kérjük pár mondatban engedje meg hogy bemutassuk önnek ezt a csodálatosan szép örökzöldet.

A babérmeggy, népies nevén borostyánmeggy, örökzöld, fagytűrő, fényes, bőrszerű levelű cserje. Sokkal lassabban nő mint a Leylandi ciprus, kb. 5 év alatt éri el a méter fölötti magasságot. Kifejlett magassága kb. 2 méter. Sűrű ágai miatt tökéletes sövény alapanyag. A babérmeggy gyorsan nő. Nem olyan gyorsán mint a Leylandi ciprus, de gyorsabban mint a többi sövénynek való örökzölek. 5 méter széles, és  magas bokorrá is fejlődnek. Lehet nyírott, vagy nyíratlan a bokorként ültetett babérmeggy, és a sövény is. Ágai, levelei nem szúrnak, így gyerekes családok körében is népszerű. Ha pl. 50 centiméter magas babérmeggy van elültetve, akkor 2-3 év alatt 2 méter magas tökéletesen záródó ösvény lesz a végeredmény megfelelő gondozás mellett. A megfelelő gondozás ezt jelenti: szükség szerinti öntözés, tápanyag pótlás, és évente 1-2 alkalommal metszés. Késő tavasszal ontja virágait. A virágokból augusztus környékén termések alakulnak ki, melyek lőször dekoratív pirosak lesznek, később fekete színre váltanak.


A babérmeggy igényei, és ápolása Egyeránt jól fejlődik napos és félárnyékos környezetben is. Árnyékban is megmarad, csak nem lesz annyira sűrű bokros növénynapsütés hiányában. Talajra nem válogatós, ne meszezzük a talaját! Folyamatos nedves helyen a gombabetegséget elkaphatja. Ha folyamatos forróságnak van kitéve, tűző napsütésnek, akkor a levelei megperzselődhetnek. Közepes a vízigénye. A frissen ültetett babérmeggy csemetéket ültetés után kb. 2 évig rendszeresen locsoljuk.  De a babérmeggy nem szereti a sok vizet, ne öntözzük túl, nehogy gombásodjon! Ültetés utáni harmadik évtől már csak nyári forróságokban szükséges öntözni őket. Közepes a tápanyagigénye. Ültetéskor keverjünk a földjéhez 1 lapát komposztot, vagy szerves trágyát. Jót tesz neki, ha ezt a munkamenetet minden tavasszal megismételjük, azaz a töve köré sekélyen a fölbe munkálunk a szerves trágyából vagy a komposztból. Mint följebb írtuk, fagytűrő, télálló növényről beszélünk, viszont az ültetés évében a töveket takarjuk mulccsal, összedarabolt fakéreggel, lombbal. Ha tavasszal mégis úgy vesszük észre, hogy károsodott a babérmeggy lombja, akkor az egészséges, ép részekig vágjuk vissza. Nagyon jó dolog viszont az, hogy vegyszerezni, permetezni nem kell, mert ha a körülmények megfelelőek, nem fenyegetik betegségek.

Mi a reakciód?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow