Leylandi tuja

Kíválóan alkalmas sövénynek a Leylandi tuja, ültessen Leylandi örökzöld tuját kertjébe.

Leylandi tuja

Leylandi Tuja

Növényeink 100%-ban Magyarországon neveltek és garanciát vállalunk rá

Áraink:

Rendelés minimum 15 darabtól 

Leylandi tuja méretek és árak:

60/80 - 4.000Ft 

100/130 - 8.900Ft 

120/150 - 11.000Ft 

100db vásárlása esetén 10% kedvezmény és ingyenes szállítás

Kedves Ügyfelünk,

Örülünk hogy felkereste a Leylandi tujával kapcsolatos oldalunkat, kérjük pár mondatban engedje meg hogy bemutassuk ezt a fantasztikus növényt.

A Leylandi ciprus nagyszerű zaj és porszűrő. Rendkívül gyors növekedésű, ez a sűrű lombozatú ellenálló hibrid ciprus fajta. Nagy az ellenálló képessége mind a kártevőkkel, mind a betegségekkel szemben, ezért minden környék szeretett sövényneek való növénye. Évente egy métert, vagy akár többet is nőhet, ha megfelelő ellátásban részesül, tehát a leggyorsabban növő örökzöld sövény. Növekedési üteme jó tápanyageellátottság mellett a statisztikák szerint 75-100 cm/év. Az összes sövény növény közül a leggyorsabban nő. Az ültetés utáni 1-2 évben ha a tövét gyommentesen tartjuk, ezzel még gyorsabb növésre sarkalljuk.

Tökéletes sövénynek való növény.  Szépsége, ellenállósága, az illatos zöld lombja, és gyors növése, ez mind növeli értékét. Gyorsan nő, így tövid időn belül diszíti kertjét, eltakarja a szomszédoktól, vagy éppen az autók füstje elől, tehát kifelé és befelé is tökéletes takarást biztosít. Sűrű örökzöld lombozata fantasztikus áthatolhatatlan szélvédőként védi telkünket a zajoktól, és a légszennyezést is csökkenti. Ajánlott ültetése 80 cm. Ha nyíratlan sövényt szeretnénk, akkor ennél sokkal ritkábban is lehet ültetni, akár 1 méteres tőtávolságra egymástól, vagy még annál ritkábbra is, mert gyors növése miatt hamar tömör, magas falat képez. Ebből adódik, hogy helyigényes növény. Lombja gyönyörű sötétzöld. Szívós karaktere agyon jól tűri a szárazságot, és a fagyot. Hazánk teleit könnyedén átvészeli károsodás nélkül. Talajban nem válogatós, szinte minden talajtípusban jól érzi magát. Pár év alatt tökéletesen zárt méregzöld sövény falat lehet belőle kialakítani. Május végén, és szeptember hónapban metsszük! 20 éves korára elérheti akár a 15 méter magasságot is.

Mi a reakciód?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow